Sivut

maanantai 23. toukokuuta 2011

Marianne-mansikkakääretorttu

Tätä tuli tehtyä jo äitienpäiväksi juhlistamaan omaa äitiäni (sekä hieman jo itseäni :D), mutta en ole kerennyt tulla aiemmin päivittelemään. Maha on niin iso, että joudun äitipolille painoarvioon ja voin kertoa ettei näillä +20 keleillä paljoa muuta tehdä kuin maata sohvalla ja vedetä kylmää mehua. Tätä ohjetta tahdoin kuitenkin äitienpäiväksi kokeilla. Olen maailman surkein käärimään kääretorttua (en saa siitä koskaan pyöreää torttua vaan läryskän patalapun), mutta maku kompensoi ulkonäköä :) Kannattaa kokeilla. 

Ja myöhästyneet äitienpäivätoivotukset kaikille äideille, sellaisiksi tuleville tai vaikka vain halajaville :)

n. 15 viipaletta

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
150 g Marianne crush-karamellirouhetta
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
250 g mansikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikinan leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 6 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Puolita mansikat ja lisää ne rahkatäytteen päälle. Kääri levy rullalle ja anna kääretortun mehevöityä jääkaapissa ennen tarjoilua. 
 

Lähde: Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti