Sivut

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Lihavoileipäkakku

Voileipäkakun annoksen tein tuplana, ja se riitti parillekymmenelle vieraalle juuri ja juuri. Kaikki kehuivat todella maukkaaksi, itse en tiedä, sillä en ronkelina voileipäkakkuihin koske :) Kirjoitan nyt ohjeen kuitenkin yksinkertaisena (eli ei tuplattuna :D), kuten se kirjassa lukee. 


15 suurta viipaletta grahampaahtoleipää

KOSTUTTAMISEEN:
2 dl maitoa tai kasvislientä (käytin maitoa)

LIHATÄYTE:
200 g hienonnettua palvikinkkua tai savuporoa
1 paprika pieninä kuutioina
3 rkl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa

PESTOTÄYTE:
½ tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
½ ruukullista basilikaa hienonnettuna
3 rkl pestoa
200 g kevyttuorejuustoa

PÄÄLLE:
400 g yrteillä maustettua kevyttuorejuustoa

KORISTEEKSI:
palvikinkkua tai savuporoa
kirsikkatomaatteja
(mozzarellapalloja)
basilikaa
salaattisuikaleita tai herneenversoja

Tee ensin erikseen molemmat täytteet. Sekoita keskenään kaikki lihatäytteen ja pestotäytteen aineet. Poista leipäviipaleista kovat reunat ja tasoita viipaleet samankokoisiksi paloiksi. Levitä kolme viipaletta folion päälle ja kostuta ne maidolla tai kasvisliemellä. Levitä päälle puolet lihatäytteestä. Levitä täytteen päälle kolme leipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä niiden päälle puolet pestotäytteestä. Lisää taas kolme leipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä leipäviipaleiden päälle loput lihatäytteestä. Lisää kerros leipäviipaleita ja kostuta ne. Levitä päälle loput pestotäytteestä, peitä täyte lopuilla leipäviipaleilla ja kostuta viipaleet. Kääri voileipäkakku tiiviisti folioon. Anna vetäytyä seuraavaan päivään. Avaa folio ja nosta kakku tarjoiluvadille. Notkista tuorejuusto ja levitä juusto lastalla kakun pinnalle. Koristele kakun pinta palvikinkulla tai savuporolla, kirsikkatomaateilla, (mozzarellapalloilla) sekä basilikalla ja reunat salaattisuikaleilla tai herneenversoilla. 

Lähde: Seura - Juhlavuoden herkut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti