Sivut

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Porsaankyljykset

Porsaankyljykset olivat lapsena lempiruokaani. Sitten kerran mahatauti röyhtäytti maun ikävällä tavalla suuhuni, enkä syönyt kyljyksiä seuraavaan 15 vuoteen. Oikeasti. Nyt ajattelin kokeilla uudelleen. Tämä ohje on perinteisestä Kotiruoka-kirjasta, jonka sain Pekonilta joululahjaksi. 


4 - 6 annosta

4 - 6 porsaankyljystä
sitruunamehua
suolaa
pippuria
yrttimausteita

Nuiji kyljyksiä kevyesti ja leikkaa pari pystyviiltoa ulkoreunaan. Hiero lihan pintaan sitruunamehua, suolaa, pippuria ja yrttimausteita. (Anna maustua muutama tunti.) Aseta kyljykset laakeaan vuokaan tai uunipellille. Käännä ne kypsymisen puolivälissä. Kypsennä kyljyksiä 150 - 175 asteen lämmössä yhteensä n. 40 min. Peitä ne foliolla, jos ne kuivuvat tai tummuvat liikaa. 

Suosittelen itse käyttämään pikaisesti myös pannulla. Eipä mulla sitten muuta.

Lisänä kerma-juustoperunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti