Sivut

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Punajuurinyytit

Juhannustarjontaa, osa kolme.

Liharuokien ohessa tuli grillissä laitettua kasviksia. Kaikki varmaankin osaavat grillata maissia ja tomaatteja, joten niistä ei sen enempää (grilli kuumaksi -> kasvikset -> kääntele -> syö...), mutta tässä todella herkullinen lisuke punajuurista. Grillausaika on aika pitkä, joten nämä kannattaa laittaa grilliin jo alkupäässä että ehtivät varmasti kypsyä. Olivat muuten herkullisia, vaikka timjamia olisi voinut laittaakin enemmän.

 Nyytit grillissä kypsymässä...

 Valmista!

8 samankokoista pientä raakaa punajuurta kuorittuina ja lohkottuina
4 timjaminoksaa silputtuna
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
piparjuurivoita tai rakuunavoita tarjoiluun

Lämmitä grilli valmiiksi. Laita 8 punajuurilohkoa ja timjaminoksia isolle neliönmuotoiselle foliolle. Sivele punajuuriin hieman oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Kääri folio löysäksi nyytiksi ja sulje reinat tiukasti. Kääri loput punajuurilohkot samalla tavalla folioihin. Paista punajuuria kuumassa grillissä 30 - 40 minuuttia, kunnes lohkot ovat kypsiä. Käännä nyyttejä grillauksen aikana 10 minuutin välein. Tarjoa nyytit esim. rakuunavoin kanssa.

Lähde: Gummerus - Nyt grillataan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti