Sivut

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Wiener nougat

Näitä wiener nougateja tein Vaaleanpunaisen nonparellin ohjeella. Wiener nougat ei ehkä ole aivan oma suosikkini, mutta hyviä ne totta vie ovat. Itse taisin paahtaa manteleita hieman liikaa, koska niiden maku hyökkäsi päällimmäisenä suuhun. Vaaleanpunainen nonparelli laittaa taikinan leivinpaperoituun vuokaan, minä valutin omani muiden tämän joulun makeisten tavoin karkkivuokiin.

250 g nougatia (esim. Maraboun Dubbel Nougatia)
150 g tummaa suklaata
100 g mantelilastuja

Paahda mantelilastut kuivassa paistinpannussa. Sulata tumma suklaa ja nougat ja yhdistä ne keskenään. Sekoita lopuksi paahdetut mantelilastut ja suklaa-nougat seokseen ja levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään yöksi. Kun seos on jähmettynyt, leikkaa sopiviksi annospaloiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti