Sivut

perjantai 28. helmikuuta 2014

Huippuhyvät kolavinokkaat




Lomailin viime viikon ja päätin kuluttaa aikani leipoen pikkuleipiä varastoon, meillä kun tyttö on kova pikkuleipien ystävä. Myönnettäköön, että jonkun verran aikaa tuhlaantui myös viinin lipittämiseen ja olympiakiekon seuraamiseen, mutta kyllä minä keksejäkin sain tehtyä :) 


Näiden kolavinokkaiden ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta, josta olen jo aikaisemmin kokeillut New Yorkin mustikka-juustokakkua, joka työpaikalla hupeni ennästysvauhtia. Itse tuumin kaksi kertaa jos reseptin kehittäjä uskaltaa mainostaa ohjettaan "huippuhyväksi", mutta tässä tapauksessa täytyy myöntää ettei Leila yhtään liioitellut. Nämä kolakeksit olivat niin hyviä, että jopa minä, ronkeleiden ronkeli, hipsin vähän väliä keksipurkille nappaamaan vielä yhden ja illalla leivottu pikkuleipäsatsi oli aamuun mennessä huvennut. 

Jos meinaat leipoa keksejä, suosittelen tekemään näitä. Jos päätät tehdä näitä, suosittelen tekemään kerralla tuplasatsin. Nämä pikkuleivät eivät keksipurkkissa kovetu!




25 kpl

 100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja jauhettu inkivääri ja kääntele seos vaahtoon. Jaa taikina kahtia ja muovaa palat tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paina niitä käsin hiukan litteämmiksi. Paina tankoihin vinottain haarukan piikkien jäljet. Kypsennä tangot kullankeltaisiksi uunin keskiosassa. Kypsymisaika on 12 - 15 min. Jäähdytä tankoja hiukan ja leikkaa ne sen jälkeen vinoneliöiksi. Jäähdytä kolavinokkaat pellillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti