Sivut

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Turkinpippuri-kolakeksit


Huoh, nyt kerkeän lopulta kirjoittaa viimeisenkin talviloman keksikokeilun. Meillähän tykästyttiin ihan hulluna kolavinokkaisiin, joita leivoin ensimmäisenä, ja kun vielä bongasin Leivotaan-lehdestä jutun kolakekseistä uudella tavalla, päätin kokeilla kolakeksien maustamista. Leivotaan-lehden makuvaihtoehdot olivat laku, kaneli ja suklaa, ja näistä eniten kiinnosti tuon lakritsijauheen kokeileminen. Jännä juttu ettei paikallisesta lähikaupasta lakritsijauhetta löydy, joten korvasin lakritsijauheen Turkinpippurirouheella. Toimi muuten, mutta rouhetta olisi saanut laittaa tuplaten lisää. Kirjoitan alle alkuperäisesti laittamani määrät. 




Seuraavalla kerralla kokeilen tuota rouheen tuplaamista tai sitten sekoitan rouheen suoraan jo taikinaan. Kolakeksien perusohjeesta on kyllä myönnettävä, että pidimme tuosta linkittämästäni ja jo aiemmin blogistani löytyvästä Leilan ohjeesta enemmän, mutta eivät ne nämäkään homehtuneet ;)


n. 36 kpl

100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaaleaa siirappia
 2 rkl turkinpippurirouhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää ne ja siirappi voiseokseen. Työstä nopeasti taikinaksi. Rullaa taikinasta paksu pötkö ja jaa se kolmeksi palaksi. Rullaa palat tangoiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Litistä tankoja vähän sormilla. Ripottele tankojen pinnalle turkinpippurirouhe. Paista uunin keskitasolla 10 - 12 min. Leikkaa lämpimistä tangoista viistoja paloja. Anna jäähtyä pellillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti